

ADVENTURES IN LEARNING

SummerQuest 2013 July 10 - August 1

501-225-6073 / info@lifequestofarkansas.org

REGISTRATION FEE: \$25.00

Note: Registration covers all Wednesday & Thursday classes for the entire 4 week term.

WEDNESDAY CLASSES:

9:00 - 11:00 a.m.

MOVIES WORKSHOP WITH PHILIP MARTIN (2 hrs)

Philip Martin, Instructor; Ann West, Coordinator
If you love movies, you won't want to miss viewing
and discussing films in our summer workshop hosted
by our favorite Arkansas film critic and journalist.

TOUR LITTLE ROCK LIBRARIES (2 hrs)

Raleigh Petersen, Coordinator
Bus or carpool to four branches of the Central
Arkansas Library System.

(Bus gasoline fee = \$2 per person/per week)

July 10 New Children's Library—4800 W. 10th

July 17 Main Library—100 Rock St.

July 24 Roosevelt Thompson Branch –38 Rahling

July 31 Butler Center—120 River Market

10:00 a.m. - 11:00 p.m.

PLANTASIA (1 hr)

Rosemary Arnold, Coordinator

oury ro	110100
	Rosemary Arnold & Jennifer Gibson
July 17	Shade Gardening—Janet Carson
July 24	Container Gardens—Chris Olsen
July 31	Old Fashioned Roses—Jane Gulley

WATCH YOUR BACK, ARKANSAS (1 hr)

Cathi Compton, Asst. Atty General, Instructor Protect yourself from swindlers, scammers, and identity thieves.

July 10	Identity Theft
July 17	Phones & Home Protection
July 24	Credit Cards, Repairs and More
July 31	Scams, Alerts and More

11:00 a.m. - 12:00 p.m.

KNITTING & SHARING (2 hrs)

Share your knitting knowledge and learn from others.

9:00 a.m. - 12:00 p.m.

ELIZABETH I (1 hr)

Garrett McAinsh, Instructor; Shelley Wold, Coordinator An examination of the life and reign of England's last, and greatest, Tudor monarch.

LUNCH ON YOUR OWN

(We will use Room 68 for sack lunches)

WATERCOLOR INSTRUCTION (3 hrs)

Shirley Brainard, Instructor
Marietta Kehler, Coordinator
Painting instruction for experienced painters..



ROLLER FUNERAL HOMES FOR PRINTING THIS ISSUE OF SLICE OF LIFE AND THE SUMMERQUEST 2013 AIL CLASS BROCHURE.

WEDNESDAY CLASSES, continued:

THURSDAY CLASSES:

9:00 - 10:00 a.m.

1:00 p.m. - 3:00 p.m.

GEOGRAPHY OF CANADA (2 hrs)

Gerald Hanson, Instructor; Sandy Hanson, Coordinato				
July 10	Physical Geography	(1:00—1:50)		
	Cultural Geography	(2:00—2:50)		
July 17	Atlantic Provinces	(1:00—1:50)		
	Quebec Province	(2:00—2:50)		
July 24	Ontario Province	(1:00—1:50)		
-	Western Provinces	(2:00—2:50)		
July 31	British Columbia	(1:00—1:50)		
	Territorial North	(2:00—2:50)		

OIL PAINTING INSTRUCTION (2 hrs)

Louise Carlisle, Instructor; Nancy I. Smith, Coordinator This is oil painting for all levels. Come with your paints and supplies and find that inner artist!

I HAVE AN ORCHID - NOW WHAT? (2 hrs)

Ruth Allen	& Amanda Saar, Instructors
July 10	Introduction to Orchid Care
July 17	Visit to a Local Greenhouse
July 24	How to Pot an Orchid
July 31	Care & Feeding of Orchids
•	Enrollment limited to 10.

GAMES FOR FUN (2 hrs)

Play Bridge, Mah Jongg, or Scrabble with your friends.

LAUGH AFTER LUNCH (2 hrs)

Gene Blagg, Coordinator

A look at TV comedies of the past: I Love Lucy, Bob Newhart, Tonight Show with Johnny Carson, The Carol Burnett Show and others.

LIFEQUEST BOOK CLUB (1 hr)

Allan Ward, Instructor

A continuation of discussions from the book: A People's History of the United States.

9:00 - 11:00 a.m.

MAH JONGG REFRESHER COURSE (2 hrs)

Ellen Lowitz, Instructor

Review your Mah Jongg skills. Students must already know how to play Mah Jongg.

10:00 a.m. - 11:00 a.m.

EXPLORING EVERYTHING (1 hr)

Allan Ward, Instructor

A continuing discussion on the origins of sayings, words, phrases, and more.

CURTAINS UP! (1 hr)

Ann West, Coordinator

See what lies on the other side of the velvet curtain!

July 11 The Weekend Theater

July 18 Arkansas Repertory Theatre (Field Trip)
July 25 Arkansas Children's Theater

Aug 1 Arkansas Shakespeare Theater

10:00 a.m. - 12:00 p.m.

PAPER CRAFTING—What's New? (2 hrs)

Sandy Hanson, Instructor July 11 New Colors

July 18 New Designs & Images
July 25 New Techniques

Aug 1 New Look

11:00 a.m. - 12:00 p.m.

YOGA (1 hr)

Lorene Magee, Instructor Enjoy basic yoga.

ONE-TIME SATURDAY CLASS (approximately 1 hour) - July 19, 10:00 a.m.

Arkansas Arts Center Tour: A docent led tour of the exhibit "The Treasures of Kenwood House." Enjoy Old Master paintings coming to America for the first time.

Pay separate entry fee at the door.

Transportation on your own.

Adventures in Learning - SummerQuest 2013

NAME(S)	_ □ I'm Back! □ I'm New!	
ADDRESS	CITY	
E-MAIL	PHONE (h)	
BIRTHDATE/YEAR (for statistics only)	CONGREGATION_	
EMERGENCY CONTACT Name	Daytime Phone	
If two people are using the form, please Remember, your registration fee covers as man		
WEDNESDAY CLASSES:	THURSDAY CLASSES:	
9:00	TH2 Mah Jo 10:00TH3 ExploriTH4 Paper CTH5 Stage W 11:00TH6 Yoga (1	
You may register and row by	ENCLOSED FEE	
You may register and pay by	\$Reg. Fee = \$25/person	
credit card on-line at our		(100% tax deductible) Bus Tour = \$6
website if you wish:	\$Paper Cra	
www.lifequestofarkansas.org	• TOTA	_

Please mail form and check to: LifeQuest, PO Box 25523, Little Rock, AR 72221